postheadericon wedstrijden

Cruyff Foundation Junior League seizoen 2019-2020.

De eerste ronde van de Cruyff Foundation Junior League 2019-2020 werd op zaterdag 21 september in Ermelo gespeeld.

Leuven Bears - Team JL

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover, de start van het nieuwe seizoen! Het nieuw samengestelde "Team JL" was onze eerste uitdaging en dus ook onze eerste kans op een overwinning. Al snel werd het duidelijk dat "Team JL" onder leiding van Yuen een iets hoger speeltempo kon creëren dan de Junior Bears on Wheels. Onze bears deden aardig hun best maar door onder meer slechte afwerking en gebrek aan organisatie, zowel aanvallend als verdedigend, slaagden we er niet in de kloof te dichten. De eindstand was dan ook ...-... in het voordeel van het nieuwe "Team JL", dat zo zijn eerste welverdiende overwinning op zak had. 

Leuven Bears - SC Antilope

Na een vrij nipte nederlaag tegen Team JL waren onze JBOW'ers vastberaden om een knaller van de tweede wedstrijd te maken en dat gebeurde ook! Al snel liepen de Bears uit, mede door betere defensie en enkele mooie fastbreak scores. JBOW domineerde van begin tot einde, hield een veel hoger speeltempo aan en kon zo ook enkele speelminuten aan nieuwkomer Lio Pelgrims geven! Eindstand: 64-3 in het voordeel van de Leuvenaren die zo de eerste wedstrijdronde met een 1 op 2 afsluiten. 

©️ Lenn Van Campenhout

Cruyff Foundation Junior League seizoen 2018-2019.

Finale ronde van de Cruyff Foundation Junior League op zaterdag 6 april.

Leuven Bears- SC Antilope

De eerste wedstrijd van de dag werd tegen SC antilope gespeeld, we hadden veel vertrouwen in een goede afloop nadat we al in de 2e speelronde met 54-27 hadden gewonnen tegen hen. Ook deze keer liep alles vlot en bij de rust stond er al een kloof van 20 punten op het scorebord (32-12), dat gaf ons de kans om voldoende door te wisselen en zo bleef iedereen fris voor de finale later die dag. UIteindelijk wonnen we ruim met 54-36. 

De Finale: Leuven Bears - SC DeVeDo 

In de eerste wedstrijdhelft van de dag won ook SC DeVeDo met ruime voorsprong tegen Only Friends, het beloofde dus een spannende finale te worden! Na een stevige opwarming begon het eerste kwarter, Devedo won de tip-off maar pas na meer dan 2 minuten viel de eerste score. 2-0 voor Leuven, al snel volgde de reactie van Devedo en liepen ze uit naar 2-5. Maar we bleven niet bij de pakken zitten en kwamen terug tot een achterstand van 2 punten (5-7). Het eerste kwart sloten we uiteindelijk af met 5 punten achterstand (12-7). 

Na rehidratatie begonnen we vol goede moed aan het tweede kwarter, 5 punten is immers niet veel om in te halen . Ondanks goedc uitgewerkte aanvallen van de bears slaagde Devedo erin de voorsprong uit te bouwen, mede door enkele knappe steals en veel rebounds. We slaagden er maar niet in het hoge shot percentage van Devedo te stoppen, zo eindigden we het 2e kwarter met een achterstand van 11 punten (26-15). 

Het derde en vierde kwarter zou beslissen wie dit jaar de eindoverwinnaar zou worden in de Cruyff Foundation Junior League, na een peptalk van coach Danny Sacré tijdens de rust waren we vastberaden terug te slaan en alsnog de kloof van 11 punten te dichten. We startten het derde kwart sterk met een openingsscore van Sander Hendriks en een steal gevolgd door een fastbreak van Tristan van den Eynde (26-19). Later dat kwarter vogde nog een score gevolgd door een "and one". Devedo slaagde er als maar moeilijker in om de strakke defense te doorbreken, maar na een time-out van coach Kees van de Bunte slaagden ze erin nog 6 punten te scoren. Ook Leuven kon nog eens scoren en zo eindigden we het derde kwarter met een achterstand van 8 punten (32-24). 

Tijdens het laatste kwarter werd het nog zeer spannend, zowel Devedo als Leuven scoorden nog veel punten, na 5 minuten stond het 41-36. Beide ploegen kregen het moeilijk wat afwerking van shots betreft maar toch scoorden beide ploegen nog, 43-38 met nog 2 minuten te gaan. Devedo kwam nog met een full court press om de overwinning veilig te stellen, ondanks enkele mooie 3-punts pogingen van Sander hendriks en Tristan van den Eynde slaagden we er niet meer in om te scoren. Devedo slaagde er nog 1 keer in om te scoren via een fast break van Yuen. Eindstand 45-38 voor SC DeVeDo die zo verdiend de eindoverwinning in de Cruyff Foundation Junior League   

 

De vijfde ronde van de Cruyff Foundation Junior League 2018-2019 geannuleerd.

Wij stellen u er graag van op de hoogte dat de vijfde ronde geannuleerd is door gebrek aan deelnemende clubs. Zowel SC Antilope als SS Grasshoppers annuleerden hun aanwezigheid voor deze ronde waarna het bestuur van de Junior League besloot om de speelronde te cancellen.  

Tussenstand na de vierde speelronde:

1. Devedo*     
1. Leuven Bears*
2. Only Friends
3. Antilope
4. Solar Systemen Grasshoppers

5. ISV Hengelo

*In de derde ronde hebben Devedo en Leuven Bears een extra wedstrijd tegen elkaar gespeeld deze is in deze stand verwerkt.

De vierde ronde van de Cruyff Foundation Junior League 2018-2019 werd op zaterdag 21 januari in het Topsportcentrum van Almere gespeeld.

Voorbereidende clinic: behendigheid met de stoel

De vierde speelronde ging voor alle jonge rollers in het Topsportcentrum van Almere van start met een leuke opwarming bestaande uit verschillende rolstoelskills. Veel nieuwe en soms ook wel enkele reeds bekende oefeningen werden ons voorgeschoteld. Daarna gingen de ploegen zich elk op hun manier voorbereiden op de eerste wedstrijd zo ook de JBOW'ers die voor de 4e ronde onder aanvoering stonden van de vervangende coach Deepak de Ridder.   

Leuven Bears- Only Friends

In het tweede blok liet Leuven Bears zien dat de twee zeges in de derde speelronde, waaronder eentjemet 43-38 op DeVeDo, geen toevalstreffers waren. Only Friends kreeg geen kans van de jonge Belgische rolstoelbasketballers en ging via de kwartstanden 4-12, 9-22 en 18-34 uiteindelijk onderuit met 21-41 tegen de ploeg uit Leuven. 

bron: basketball.nl

Leuven Bears- SS Grasshoppers

In het laatste blok van de dag ging de strijd tussen Solar-systemen Grasshoppers en Leuven Bears in de eerste twee kwarten gelijk op. Pas in het derde kwart liet Leuven zien uitgegroeid te zijn tot een kandidaat voor de titel. De Belgische ploeg liep weg naar 43-65 en boekte zo de tweede zege van de dag. 

bron: basketball.nl

De derde ronde van de Cruyff Foundation Junior League 2018-2019 werd op zaterdag 8 december in Rotselaar gespeeld.

Voorbereidende clinic: de levensloop van Servaas Kamerling

De derde speelronde ging voor alle jonge rollers in onze thuisbasis Rotselaar van start met uitleg door Servaas Kamerling, coach bij de Leuven Bears on Wheels en tevens  . Een boeiende uitleg over Kamerlings leven waarbij zijn professioneel leven als basketter, waarin hij onder meer als lid van de Nederlandse nationale rolstoel herenploeg in 1988 in Seoel zilver en in 1992 in Barcelona de gouden medaille op de Paralympics behaalde, ruimschoots aan bod kwam. De jonge basketters waren heel erg nieuwsgierig en zo werden er nog verschillende vragen gesteld en nagepraat. 

Leuven Bears- ISV Hengelo

Na de 13-73 overwinning in Zwolle waren we zonder enige twijfel extreem gemotiveerd aan de wedstrijd begonnen en dat met maar 1 doel: ook deze wedstrijd winnen. Na de eerste twee kwarters stonden we ruimschoots voor, we konden dus met een gerust hard de kleedkamers induiken. Tijdens het derde en laatste kwarter kwam er ook de mogelijkheid om voldoende te wisselen, zo kreeg ook onze nieuwkomer in de A-ploeg Lio haar eerste wedstrijdminuten op het veld. We slaagden erin onze voorsprong geleidelijk aan uit te breiden. Eindstand: 81-21 in het voordeel van onze Bears die een mooie en collectief samengespeelde wedstrijd toonden. 

Leuven Bears - SC DeVeDo

De tweede wedstrijd van de dag beloofde een pak zwaarder te worden nadat SS Grasshoppers forfait hadden gegeven werd er door de organisatie besloten de wedstrijd JBOW - SC DeVeDo te laten doorgaan. En het werd geen normale wedstrijd! We startten zeer sterk en hadden vrijwel onmiddelijk een 7-punten kloof, deze werd na een time-out van SC DeVeDo wel krapper maar we slaagden erin de voorsprong te behouden. Ook in het tweede kwarter waren er wisselende kansen voor beide ploegen en dankzij enkele mooie fast-breaks en vele aanmoedigingen konden we met de 24-18 voorsprong gaan rusten. Tijdens het derde en vierde kwarter kregen we het soms knap lastig om de regerend kampioen tegen te houden maar dankzij goede communicatie, de vele aanmoedigingen van de talrijk aanwezige supporters en natuurlijk door de bijsturing door onze coach waar nodig konden we voor de allereerste keer winnen tegen SC DeVeDo! Eindstand 43-38. 

©️ Lenn Van Campenhout

De tweede ronde van de Cruyff Foundation Junior League 2018-2019 werd op zaterdag 3 november gespeeld in Zwolle.

Voorbereidende clinic en uitleg over ledenwerving
De tweede speelronde in Zwolle ging voor alle jonge rollers van start met een clinic van Irene Sloof, assistent-coach bij de Nederlandse rolstoelbasketbalsters en hoofdcoach van het opleidingsprogramma CTO Papendal. Zij werd daarbij ondersteund door de jonge CTO-rollers en internationals Xena Wimmenhoeve en Jelmer van Brunschot. Voor de coaches gaf Roos Hudepohl een presentatie over ledenwerving.

Leuven Bears- SC Antilope 

De eerste wedstrijd om 11.15 uur begonnen we  met een eerste sterk kwarter zowel op aanvallend als defensief vlak, zo sloegen we erin om een beperkte voorsprong op te bouwen, deze konden we gedurende de volgende kwarters uitbreiden. We kregen de kans om voldoende door te wisselen, dit zorgde ervoor dat niemand volledig uitgeput was en zo nog fris zou zijn voor de tweede wedstrijd. Uiteindelijk namen we met 54-27 als eindstand de overwinning beet. 

Leuven Bears- Only Friends     

Na 4 zeer spannende kwarters moesten we helaas buigen voor het net iets sterkere Only Friends uit Amsterdam. Dit mede te wijden aan onnauwkeurige afwerking en een te zwakke defense in het 3e kwart.  Zo verloren we onze tweede wedstrijd van de dag met 10 punten, eindstand 43-53 in het voordeel van Only Friens dat verdiend hun tweede overminning van de dag mee naar huis nam.

De volgende ronde van de Cruijf Foundation Junior League zal in Belgie gespeeld worden op zaterdag 8 december. 

©️ Lenn Van Campenhout

De eerste ronde van de Cruyff Foundation Junior League 2018-2019 werd op zaterdag 6 oktober gespeeld in Zwolle.

Leuven Bears - ISV Hengelo

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover, de start van het nieuwe seizoen! ISV Hengelo was onze eerste uitdaging en dus ook onze eerste kans op een overwinning. Al snel werd het duidelijk dat we een hoger speeltempo konden creëren dan vorig seizoen en dat we ook op vlak van verdediging vorderingen geboekt hadden. Dankzij goed opgebouwde aanvallen en een sterke defense konden we al snel ruime voorsprong opbouwen tegen de Hengeloërs, we stonden dan ook 0-21 voor na het eerste kwart. Ook in de volgende kwarters liep onze voorsprong verder uit, het werd stilaan onmogelijk voor ISV Hengelo om de kloof nog te dichten. De eindstand was dan ook 13-73 in het voordeel van onze ploeg, we konden de vele trainingsuren nu dus ook eindelijk omzetten in een eerste overwinning!!

Leuven Bears - SC DeVeDo

 De tweede wedstrijd van de dag beloofde een pak zwaarder te worden, regerend kampioen SC Devedo was onze tegenstander voor deze wedstrijd. Na onze overwinning eerder die dag was iedereen extreem gemotiveerd om ook voor de tweede wedstrijd alles te geven. Na een geroutineerde opwarming was het tijd voor de tip-off.  De club uit Ermelo kon deze grijpen maar slaagde er niet in dit balbezit onmiddelijk om te zetten in een score. Pas na de derde minuut viel de eerste treffer, daarna barste de strijd effectief los maar bleef de stand wel redelijk in evenwicht. Tijdens het tweede kwart kon SC DeVeDo dan toch uitlopen wat resulteerde in een 17-punten voorsprong voor DeVeDo bij rust. De Bears bleven niet bij de pakken zitten en in het 3e en 4e kwart slaagden we erin om nog terug te komen tot een achterstand van 10 punten. De eindstand: 33-43 in het voordeel van de ploeg uit Ermelo. Desondanks het verlies toch een knappe prestatie, zeker in vergelijking met vorig jaar waar we nog met 84-27 verloren tijdens de finale in Amsterdam. 

©️ Lenn Van Campenhout

Meer info zal u binnenkort op onze homepagina vinden, hier kan u ook de verslagen van de andere wedstrijden lezen.

 

 Cruyff Foundation Junior League seizoen 2017-2018

De finaleronde van de Cruyff Foundation Junior League werd op zaterdag 7 april gespeeld in Amsterdam.

Leuven Bears - SS Grasshoppers

De eerste wedstrijd zou alles bepalend zijn, maar het werd onmiddelijk duidelijk dat de Leuvenaars het tempo niet konden volgen, al snel liep de achterstand te hoog op om nog in te halen de ruststand was dan ook 36-11 in het voordeel van de ploeg uit Katwijk. De Leuvenaars moesten enorm gaan stunten moesten ze dit nog willen inhalen maar dat gebeurde helaas niet, SS Grasshoppers bleef geconcentreerd verder uitbouwen wat leidde tot een verlies voor JBOW met 70-21.

De Finale 

Leuven Bears - SC DeVeDo

De regerend kampioen SC Devedo was duidelijk maar met 1 doel naar Amsterdam afgezakt: winnen.

En dat deden ze ook! JBOW stelde niks voor tegenover de club uit Ermelo, Leuven speelde beide wedstrijden dan ook niet echt goed en kwamen niet in hun ritme wat leidde tot een 30 punten achterstand bij de rust. Het 3e en 4e kwart stond één en al in het teken van SC DeVeDo hoewel JBOW ervoor bleef gaan tot de laatste minuut. Eindstand: 84-27 in het voordeel van SC DeVeDo die welverdiend opnieuw de eerste plaats te pakken heeft in de Junior League. 

©️ Lenn Van Campenhout

 Meer info vindt u op onze homepagina, hier kan u ook de verslagen van de andere wedstrijden lezen.

 

JBOW speelt wedstrijden tegen Zedelgem Lions on Wheels.

Leuven Bears - Zedelgem Lions on Wheels

Op 22 maart 2018 speelden wij in Zedelgem tegen de Zedelgem Lions on Wheels, dit voordat  de finale van de Beker van België rolstoelbasket voor senioren gespeeld werd in de Eredivisie.

We hebben deze spannende wedstrijd gewonnen met eindscore 22-27!

Meer hierover kan u op de homepagina lezen.

 

KALENDER > wedstrijden /
Zoeken
Social Media

Link naar social media

Instagram 

YouTube

Contact info

LUBBEEK

sportief: mail Heidi

omkadering: info@rolstoelbasket.be

Freddy Hernou


M 0498 / 93 33 81