postheadericon waarom?

 

Nadat Julie Van Loo en Sam Van Campenhout in 2009 hun zoektocht naar een teamsport voor hun zesjarig zoontje Lenn die hemiplegie (gedeeltelijke hersenverlamming) heeft van een kale reis thuiskwamen besloten ze om niet bij de pakken te blijven zitten en zelf een club te starten.

Via de gespecialiseerde kine-praktijk waar Lenn behandeld werd, werd Bobath-therapeute Leen Peeters bereid gevonden om dit initiatief te ondersteunen en na contacten met ouders wiens kind ook aan hemiplegie (één lichaamszijde) of diplegie (beide lichaamszijden) lijdt bleek er voldoende enthousiasme te bestaan om het project uit te voeren.

Via de sportdienst van de gemeente Lubbeek werd contact gelegd met de Vlaamse Liga Gehandicaptensport (VLG), nu Parantee, en Freddy Hernou van Leuven Bears, de ankerclub voor Vlaams-Brabant van de VLG voor wat betreft basketbal.

Na enkele vergaderingen werd het duidelijk dat rolstoelbasket Lubbeek als satellietclub van Leuven Bears zou werken. Dankzij de nauwe samenwerking kan oa de verzekering (en alle extra's) tegen een lage prijs aangeboden worden en krijgen we bovendien administratieve en vooral sportieve ondersteuning.

Dankzij de ondersteuning van de gemeente Lubbeek, de provincie Vlaams-Brabant en enkele lokale ondernemers kunnen de spelertjes optimaal trainen met aangepast materiaal.
 

HOME > waarom?
Zoeken
Social Media

Link naar social media

Instagram 

YouTube

Contact info

LUBBEEK

sportief: mail Heidi

omkadering: info@rolstoelbasket.be

Freddy Hernou


M 0498 / 93 33 81