postheadericon bericht van coach Leen

 

Hallo allemaal,


Ondertussen zijn we al meer dan een maand bezig met de rolstoelbasket. Met de vakantie voor de deur werd het wel eens tijd om samen te vatten wat onze spelers de afgelopen weken gedaan en geleerd hebben.
De eerste les begonnen we met, zoals het hoort, kennismakingsspelletjes, zodat onze spelers elkaar leerden kennen. Daarna waagden we ons aan een beetje rondjes rijden. Al snel merkten we hier dat een aantal rolstoelen niet echt ingesteld waren voor ‘sportieve doeleinden’. Een aantal rolstoelen werden ondertussen ‘getuned’, wat het voor onze spotievelingen gemakkelijker maakt om te slalommen, tikkertje en rolstoelvoetbal te spelen,…
De rijkunsten beginnen de spelertjes dus aardig onder de knie te krijgen. Tegelijkertijd leerden we de kinderen ook hoe ze kunnen rijden met een bal op de schoot, toch wel zeer belangrijk bij rolstoelbasket.
Het onderdeel waar we tot nu toe het meeste aandacht aan besteed hebben, is het gooien en het vangen van een bal. Na weken intensief oefenen (sommige kinderen oefenden dit thuis ook nog) lukt dit al zeer goed. Een aantal kinderen konden zich al wagen aan het dribbelen met de bal naast de rolstoel. Pfffffft, dat is niet eenvoudig.
De volgende maanden zullen we zeker nog intensief oefenen op rolstoelbehendigheid, passen, dribbelen en zelfs doelen.
Onze spelers zouden dergelijke vooruitgang niet gemaakt hebben zonder de wekelijks ondersteuning van de ‘Leuven Bears on wheels’. Dit maakt de lessen voor onze spelers praktischer en interessanter.


Sportieve groeten,

Leen Peeters
 

Zoeken
Social Media

Link naar social media

Instagram 

YouTube

Contact info

LUBBEEK

sportief: mail Heidi

omkadering: info@rolstoelbasket.be

Freddy Hernou


M 0498 / 93 33 81