postheadericon 2018: Hamburg

Op uitnodiging van de Duitse Basketbal federatie afdeling rolstoelbasket mochten 6 jeugdspelers van de JBOW naar het WK rolstoelbasketbal dat gehouden werd in Hamburg.  

Tijdens het WK werd de gelegenheid geboden om de jongeren samen te laten trainen met andere jonge rolstoelbasketters van onder anderen Duitsland, Italië en Oostenrijk. 

Naast de openingsceremonie mochten zij ook enkele WK wedstrijden bijwonen! 

Ze vertrokken op donderdag 16 augustus in Rotselaar en keerden terug op maandag 20 augustus. 

Hieronder kan u hun verslag lezen over deze zeer unieke en leerrijke ervaring! 

 

Op donderdag moesten we vroeg opstaan, want om 06:30 u zaten we al in een busje onderweg naar Hamburg. We kwamen rond de middag aan en vertrokken na het afzetten van onze bagage naar de openingsceremonie van het WK. Een spectaculaire en vooral een allereerste onvergetelijke ervaring! 

De volgende dag stond ons een zwaar programma van verschillende trainingen te wachten, iedereen kroop dus vroeg in bed om vol energie te kunnen beginnen aan de eerste trainingen. 

 

Vrijdag begonnen we na een opwarming met veel nieuwe oefeningen echt met trainen. We leerden hoe we onderhands een lay-up kunnen maken, werkten aan onze conditie, werden getest zowel met als zonder bal en leerden hiervan alvast heel wat bij! We kregen er ook bezoek van het Duits Nationaal anti-dopingsagentschap hoewel de uitleg in het Duits was, bleek het wel interessant en met dank aan 1 van de coachen verstonden we het meeste want hij vertaalde alles naar het Engels. 

‘s avonds gingen we naar de wedstrijd Duitsland-Marokko kijken, spectaculair en bijzonder spannend, uiteindelijk ging het thuisland Duitsland met de overwinning lopen.

 

Zaterdag ochtend vertrokken we al om 8 uur naar de sporthal, een korte opwarming,stretchen

en daarna trainen,trainen en nog eens trainen! Opnieuw veel bijgeleerd en nieuwe oefeningen ontdekt. We kregen bezoek van 3 internationale scheidsrechters die optraden tijdens het WK, we speelden wedstrijden en zij wezen ons op onze fouten, allemaal zeer leerrijk! Na al dat trainen gingen we nog naar de wedstrijd Duitsland-Iran kijken, opnieuw een zeer spannende wedstrijd maar deze keer werd het thuisland niet beloond voor haar inspanningen en won Iran met 63-67. 

 

Zondag was onze laatste trainingsdag en nu stonden ons alweer enkele testjes te wachten, zo zouden we kunnen zien of we op deze korte tijd al verbetering zouden geboekt hebben. Zo goed als alle deelnemers, waaronder ook wijzelf, behaalden zowel met als zonder bal een betere tijd dan vrijdag. ‘s avonds keken we naar de WK-wedstrijd Duitsland-Canada. 

 

 

Maandagochtend sliepen we uit, daarna vertrokken we om 10 uur opnieuw richting België. Halverwege de rit werden we door Freddy en Heidi getrakteerd bij de Mc Donalds en rond 18 uur kwamen we aan in Rotselaar. Daarna enkele dagen rust en zaterdag stond iedereen weer klaar voor de eerste training van het seizoen. 

 

Met dank aan: Heidi, Freddy, Jutta, de internationale rolstoelbasketbal bond, de coachen, medespelers, de NADA ( nationaal anti-doping agentschap ), de 3 scheidsrechters en natuurlijk ook aan alle anderen die hielpen om deze onvergetelijke ervaring mogelijk te maken.

 

ARCHIEF > Seizoen 2017-2018 > 2018: Hamburg
Zoeken
Social Media

Link naar social media

Instagram 

YouTube

Contact info

LUBBEEK

sportief: mail Heidi

omkadering: info@rolstoelbasket.be

Freddy Hernou


M 0498 / 93 33 81