postheadericon 2019: Cruyff Foundation Junior League

Onze JBOW'ers streden mee in de Cruyff Foundation Junior League tijdens het seizoen 2018-2019.

Uitendelijk slaagden zij erin om de finale op zaterdag 6 april te bereiken, hieronder vindt u het wedstrijdverslag. 

De Finale: Leuven Bears - SC DeVeDo 

In de eerste wedstrijdhelft van de dag won ook SC DeVeDo met ruime voorsprong tegen Only Friends, het beloofde dus een spannende finale te worden! Na een stevige opwarming begon het eerste kwarter, Devedo won de tip-off maar pas na meer dan 2 minuten viel de eerste score. 2-0 voor Leuven, al snel volgde de reactie van Devedo en liepen ze uit naar 2-5. Maar we bleven niet bij de pakken zitten en kwamen terug tot een achterstand van 2 punten (5-7). Het eerste kwart sloten we uiteindelijk af met 5 punten achterstand (12-7). 

Na rehidratatie begonnen we vol goede moed aan het tweede kwarter, 5 punten is immers niet veel om in te halen . Ondanks goedc uitgewerkte aanvallen van de bears slaagde Devedo erin de voorsprong uit te bouwen, mede door enkele knappe steals en veel rebounds. We slaagden er maar niet in het hoge shot percentage van Devedo te stoppen, zo eindigden we het 2e kwarter met een achterstand van 11 punten (26-15). 

Het derde en vierde kwarter zou beslissen wie dit jaar de eindoverwinnaar zou worden in de Cruyff Foundation Junior League, na een peptalk van coach Danny Sacré tijdens de rust waren we vastberaden terug te slaan en alsnog de kloof van 11 punten te dichten. We startten het derde kwart sterk met een openingsscore van Sander Hendriks en een steal gevolgd door een fastbreak van Tristan van den Eynde (26-19). Later dat kwarter vogde nog een score gevolgd door een "and one". Devedo slaagde er als maar moeilijker in om de strakke defense te doorbreken, maar na een time-out van coach Kees van de Bunte slaagden ze erin nog 6 punten te scoren. Ook Leuven kon nog eens scoren en zo eindigden we het derde kwarter met een achterstand van 8 punten (32-24). 

Tijdens het laatste kwarter werd het nog zeer spannend, zowel Devedo als Leuven scoorden nog veel punten, na 5 minuten stond het 41-36. Beide ploegen kregen het moeilijk wat afwerking van shots betreft maar toch scoorden beide ploegen nog, 43-38 met nog 2 minuten te gaan. Devedo kwam nog met een full court press om de overwinning veilig te stellen, ondanks enkele mooie 3-punts pogingen van Sander hendriks en Tristan van den Eynde slaagden we er niet meer in om te scoren. Devedo slaagde er nog 1 keer in om te scoren via een fast break van Yuen. Eindstand 45-38 voor SC DeVeDo die zo verdiend de eindoverwinning in de Cruyff Foundation Junior League   

Via de rubriek "wedstrijden" kan u de wedstrijdverslagen van de voorgaande speelrondes terugvinden. 

ARCHIEF > Seizoen 2018-2019 > 2019: Cruyff Foundation Junior League
Zoeken
Social Media

Link naar social media

Instagram 

YouTube

Contact info

LUBBEEK

sportief: mail Heidi

omkadering: info@rolstoelbasket.be

Freddy Hernou


M 0498 / 93 33 81